Kış Lastikleri Nasıl Saklanır?

Kış lastikleri, karlı ve buzlu yollarda araç güvenliğini artırmak için kullanılan özel lastiklerdir. Ancak kış mevsimi bittiğinde, kış lastiklerini doğru bir şekilde saklamak gerekir. Aksi takdirde, lastiklerin ömrü kısalabilir, performansı düşebilir ve hasar görebilir. Peki kış lastikleri nasıl saklanır? Bu yazıda, kış lastikleri için en uygun saklama yöntemleri ve koşulları hakkında bilgi vereceğiz.

Muhafaza Edilecek Kış Lastikleri Nasıl Hazırlanır?

Kış lastiklerini saklamadan önce, lastiklerin temiz, kuru ve işaretli olması gerekir. Lastiklerin temizliği, üzerindeki toz, çamur, zift gibi maddelerin lastik hamuruna zarar vermesini önlemek için önemlidir. Bu maddeler, lastiklerin sertleşmesine ve çatlamasına neden olabilir. Lastikleri, çok basınçlı olmayan bir su ve hafif temizleyicilerle yıkayın ve bol suyla durulayın. Lastiklerin kurumasını bekleyin. Lastiklerin işaretlenmesi, bir sonraki mevsimde lastik rotasyonu yapabilmek için gereklidir. Lastik rotasyonu, lastiklerin eşit şekilde aşınmasını sağlayarak, lastik ömrünü uzatır. Lastiklerin hangi konumda olduğunu not almak için, ön sol lastiğe “ÖS”, sağ ön lastiğe “ÖA”, arka sol lastiğe “AS” ve arka sağ lastiğe “AA” gibi kısaltmaları tebeşirle yazabilirsiniz.

Kış Lastikleri Saklama Yöntemleri Nelerdir?

Kış lastiklerini, jantlı veya jantsız olarak saklayabilirsiniz. Jantlı olarak saklayacaksanız, lastikleri jantlarından asabileceğiniz bir askı sistemi veya yanaklar zemine gelecek şekilde yatay olarak saklayabileceğiniz bir raf sistemi kullanabilirsiniz. Jantsız olarak saklayacaksanız, lastikleri dikey olarak istifleyebilir veya birbirine bağlayarak asabilirsiniz. Her iki durumda da lastiklerin deforme olmaması için düzenli olarak döndürmeniz gerekir. Ayrıca, lastikleri hava geçirmeyen plastik torbalar veya koruyucu kılıflar içinde saklamanız, lastik hamurunun oksitlenmesini önleyecektir.

Kış Lastiklerini Saklama Koşulları Nasıl Olmalıdır?

Kış lastiklerini saklama koşulları, lastiklerin bozulmaması için oldukça önemli bir yere sahiptir. Lastikler, kauçuktan yapıldıkları için, sıcaklık, nem, ışık, ozon ve kimyasal maddeler gibi faktörlere karşı hassastır. Bu faktörler, lastik hamurunun yaşlanmasını, sertleşmesini ve çatlamasını hızlandırabilir. Bu nedenle, lastiklerinizi serin, kuru, iyi havalandırılan ve doğrudan güneş ışığından uzak bir yerde saklamalısınız. Bodrumlar veya iklim kontrollü odalar ideal saklama alanlarıdır. Eğer saklama alanınızda bir ısı kaynağı bulunuyorsa, lastiklerinizi bu kaynaktan uzak tutmalısınız. Ayrıca, lastiklerinizi ozon üreten elektrikli cihazların veya hidrokarbon, çözücü, yağ gibi kimyasal maddelerin yakınına koymamalısınız.

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir